Dece iubim Lâna

Little Bandit oferă o gamă diversificată de haine pentru bebeluși și copii, gamă gândită astfel încât să întrunească dorințele chiar și celor mai pretențioși dintre părinți. Am ales haine de o calitate superioară, incredibil de moi și confortabile, care nu înțeapă și nu se scămoșează. Ne-am dorit să avem pe Little Bandit doar ceea ce e mai bun pentru copiii noștri!

Nu iubim niciun alt material mai mult decât lâna, și iată de ce:

1. Este călduroasă și confortabilă

Lâna menține foarte bine temperatura corpului. Nu este nevoie să îmbrăcați copiii în foarte multe straturi, cu haine voluminoase, ce îi vor împiedica să se joace și să se miște liberi. Îmbrăcându-i pe cei mici cu un prim strat din lână merinos, direct pe piele, este cel mai important pas pe care îl puteți face pentru a beneficia de minunatele proprietăți ale lânei. Datorită faptului că lâna merinos este foarte moale, este bine tolerată chiar și de cei cu pielea sensibilă. În zilele foarte reci, puteți folosi încă un strat de haine din lână merinos, cum ar fi un cardigan sau overall.

2. Lâna ajută pielea să respire foarte bine

Este un mit faptul că lâna poate fi folosită exclusiv în perioadele reci. De fapt, în realitate este tocmai invers, lâna este un material natural care reglează în mod natural temperatura corpului, acest lucru însemnând că indiferent de vreme, te vei simți confortabil purtând-o. Este unul din principalele motive pentru care lâna este recomandată în special pentru bebeluși, deoarece pentru ei termoreglarea este mai dificila și nu ne pot transmite dacă le este prea cald sau frig. Îmbrăcându-i în lână din primele zile de viață, puteți fi siguri că vor beneficia de confortul optim pentru un somn liniștit.

3. Ajuta la reglarea umidității

Lâna elimină transpiraţia, se usucă foarte repede şi izolează de frig chiar și atunci când devine umedă, ceea ce este un aspect extrem de important, mai ales pentru copii, care de obicei aleargă foarte mult și transpiră des. Atunci când copilul transpiră, bumbacul reține apa, astfel că temperatura corpului scade. De aceea, oricât de înfofolit ar fi cel mic, dacă straturile de haine sunt din bumbac sau material sintetic, rezultatele nu sunt neapărat cele așteptate. Pentru copii, opțiunea ideală este lâna merinos, deoarece este confortabilă chiar și pentru cea mai sensibilă piele, pe când alte fibre sintetice, ar putea cauza la copiii foarte mici eczeme sau alergii.

4. Lâna este impermeabilă – respinge foarte bine apa

Nu o să vă spunem că dacă vă plimbați prin ploaie timp de două ore vă veți întoarce acasă complet uscați doar pentru că ați fost îmbrăcați în lână, însă trebuie să știți că lâna respinge în mod natural apa (în engleză echivalentul este „water repellent”, a nu se confunda cu „waterproof”). Dacă turnați câteva picături de apă pe o țesătură din lână veți observa că nu este absorbită imediat de material, așa cum se întâmplă, de exemplu, în cazul bumbacului. Acest aspect este explicat de prezența lanolinei în compoziția țesăturii. Lanolina este grăsimea pe care oaia o secretă tocmai pentru a oferi impermeabilitate blăniței și este, deci, o substanță naturală, cu multiple utilizări.

5. Lâna nu menține mirosurile neplăcute

Știu, este poate una din cele mai mari nedumeriri pe care le poate avea cineva, atunci când îi povestim despre lână. Lâna nu trebuie spălată la fel de des ca și hainele sintetice sau de bumbac. De cele mai multe ori, este suficient să o aerisiți câteva ore afară. Umezeala absorbită în combinație cu lanolina formează un strat fin cu proprietăți antibacteriene, care nu reține mirosurile și nu irită pielea. Lâna merinos este țesătura de bază în cazul expedițiilor pe munte de exemplu, unde sportivii nu pot căra multe haine cu ei iar spălatul nu este la îndemână.

6. Lâna este rezistentă la foc

Când vine vorba de cei mici, siguranța lor este pe primul loc. Spre deosebire de țesăturile din fibre sintetice, lâna rezistă în mod natural la foc.

7. Are elasticitate naturală, nu face cute și este un material rezistent

Lâna merinos este un material cu o elasticitate naturală, care se va mula perfect chiar și pe cei mai „pufoși” dintre utilizatori, fără să incomodeze sau să jeneze. Hainele de lână vor arăta întotdeauna frumos, fără a mai fi nevoie să fie călcate, deoarece lâna nu face cute. Iar pentru o mamă care știe că timpul petrecut alături de cei mici este mai important decât orice treabă casnică, acest aspect poate face diferența. Hainele de lână sunt rezistente la purtat, de cele mai multe ori pot fi păstrate și folosite la mai multe generații de copii.

8. Lâna oferă protecție solară în mod natural

Pielea noastră este expusă în mod constant razelor UV, chiar și atunci când suntem îmbrăcați. Comparativ cu alte țesături cum ar fi cele sintetice sau bumbacul, lâna oferă un strat de protecție naturală, si este ideală mai ales pe pielea bebelușilor. Studiile au arătat că țesăturile din lână merinos oferă o protecție UV de peste 30, grad suficient pentru a proteja copiii la o plimbare în parc sau pe bicicletă.

9. Este ușor de întreținut

Multa lume se sperie de lână crezând că este un material greu de întreținut. Dar nu este așa! Majoritatea hăinuțelor de lână se poate curăța la mașina de spălat, folosind programul de lână și un detergent special. Datorită proprietăților antimicrobiene și de autocurățare, veți observa că trebuie să le spălați destul de rar. În cele mai multe cazuri, o dată pe săptămână este suficient, iar între purtări puteți aerisi hainele timp de câteva ore, afară.

10. Este durabilă

Ținem cu adevărat la viitorul copiilor noștri, iar asta înseamnă să avem grijă de planeta pe care trăim. Alegând lâna merinos, alegi o țesătură care este prietenă cu mediul, care se regenerează, este ușor de reciclat și este biodegradabilă. În plus, hăinuțele noastre au certificări organice, acest lucru însemnând că aveți siguranța că nu veți pune pe pielea copilului dumneavoastră un material tratat cu substanțe chimice, care pot declanșa iritații și dermatite, celor cu pielea sensibilă.

11. Pentru că hainele de lână sunt frumoase

Ne-am îndrăgostit iremediabil de designurile pline de culoare, de modelele unice ale hăinuțelor noastre din lână. Lâna nu este în niciun caz plictisitoare sau monotonă. Lâna ține pasul cu moda!

SUS

X