Uncategorized

Matase organica produsa de Alkena

De sa alegem o îmbrăcăminte din matase organica?  Care sunt beneficiile pentru tine și pentru mediul înconjurător?

Mătasea este fibra produsă de larvele unor fluturi , larve numite popular viermi de mătase, din care aceste ființe își țes coconul în care se va petrece transformarea larvei în pupă și apoi în adult. E un miracol al naturii această transformare, extraordinar de complexă, în care corpul larvei se restructurează radical, iar celulele  se „reasamblează” într-o formă nouă, cu totul deosebită de cea veche.

dsc_0223

Mătasea produsă de aceste larve este un material uimitor. Delicată şi, în acelaşi timp durabilă şi rezistentă, fibra de mătase îşi datorează calitățile structurii sale spațiale. Firul produs de viermele de mătase este alcătuit, de fapt, din două fire, produse de cele două glande sericigene ale omizii. În compoziția lui intră două proteine: fibroina – care formează „miezul” fibrei – şi sericina, care înconjoară fibroina.

Langa ChengDu , in China , Alkena a  fondat un proiect de regenerare biodinamica , având ca scop readucerea in zona a meșteșugului traditional a prelucrării mătasei. Ne bucuram extrem de mult sa putem vorbi despre acest proiect si despre calitatea excelenta pe care Alkena o oferă prin hainele lor din matase organica, destinate copiilor si femeilor. Materialul folosit este certificat ca fiind organic de către IMO (Institute for Market Ecology).

De ce consider mătasea unul din cele mai potrivite material pentru bebeluși si copii mici?

  • Este extrem de moale ( va asigur ca va veți îndrăgosti iremediabil la prima atingere). Este ideala pentru copiii cu piele sensibila si alergii.
  • Mătasea absoarbe foarte bine umezeala si rămâne uscata. Are capacitatea de a absorbi pana la 30% din greutatea sa, păstrând in acest timp pielea uscata a bebelușului.
  • Pielea respira foarte bine in ea si este un bun termoizolator, nu exista riscul de supraîncălzire folosind mătasea. Este perfecta pentru orice perioada a anului!
  • In cazul copiilor cu afecțiuni precum  eczeme/ dermatita atopica/ piele uscată, sensibilă şi inflamată, matasea este una din optiunile recomandate in protocoalele medicale ca si prim-strat de haine. (http://www.spitalul-colentina.ro/scc-ro/scc_files/scc_meniuri/protocoale_terapeutice/dermatologie/dermatita%20atopica.pdf)
  • Mătasea netratata, pura, are proprietăți vindecătoare. Mătasea care nu a fost tratata, cea care încă stratul natural de sericina pe ea calmează foarte bine pielea iritata, datorita proprietăților anti-inflamatorii. Din matase se fabrica inclusiv linere pentru calmarea iritațiilor de scutec, de multe ori aceste linere fiind mai eficiente decât cremele din comerț.

AllSilkL-SleeveBBody-model-kneel_MED

( sursa foto http://www.cambridgebaby.co.uk/)

Mătasea de la Alkena este extra-speciala.  Frunzele de dud care formează dieta  viermilor de mătase sunt cultivate ecologic,  iar combinația de dieta de înaltă calitate si competențele comunitare tradiționale creează o mătase de cea mai inalta calitate.

Toate fazele de producție ale hainelor de matase Alkena- tricotat, țesut, vopsire, imprimare și cusut – sunt inspectate anual și monitorizate  de IMO (Institute for Market Ecology ). Mătasea îndeplinește standardele GOTS (Global Organic Textile Standard). Prin urmare puteți fi siguri  că nu există produse toxice eliberate în mediul inconjurator sau care sa intre în contact cu pielea dumneavoastra si a copilului.

Așteptăm cu nerăbdare produsele Alkena pe site, le-am văzut, le-am testat, suntem sigure ca nu va vor dezamăgi !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *