Ne Place

5 motive pentru care e „cool” să porți aceleași haine

5 motive pentru care e cool sa porți aceleași haine

M-am întrebat adesea cum de oamenii de succes se îmbracă de fiecare dată la fel. I-am și judecat pin prisma faptului că la banii lor ar putea să fie mai atenți cu ținutele. Mai ales când sunt persoane publice. Cine n-ar face asta?

Exemplu stau două personalități care nu mai au nevoie de nicio prezentare:

Mark Zuckerberg – tricou gri, blugi albaștri Levi’s, sneakers Nike.
Steve Jobs – helancă neagră, blugi albaștri Levi’s, sneakers New Balance.

Dar care să fie motivele din spatele acestor alegeri?

Destul de intuitiv și de bun simț. Să ne gândim la un singur lucru: cât timp ne ia să ne hotărâm cu ce ne îmbrăcăm în fiecare dimineață? Eu am făcut un calcul simplu, ușor subestimat, că până la urmă vă invit să vă calculați singuri timpii și să trageți propriile concluzii. Așadar, 5 minute în fiecare dimineață, deci 25 de minute pe săptămână. Ajungem la 20 de ore (minim) pierdute într-un an doar căutând răspuns la această întrebare.

Zilnic avem sute de decizii pe care trebuie să le luăm. Unele mai importante, altele mai puțin. Și atunci, am studiat puțin cazuistica acestei situații și am ajuns la câteva concluzii.

Dacă porți aceleași haine în fiecare zi:

1.Vei avea mai puține decizii de luat.

Dimineața, creierul nostru este pregătit să ofere soluții. Tocmai de aceea, americanii spun „sleep on it” când au câte o idee. În loc să te întrebi mereu cu ce te îmbraci la prima oră, ai creierul limpede să poți decide altele, mai importante.

2. Scapi de un stres în plus.

Vei ști exact ce ai nevoie și vei merge la țintă, cu zâmbetul pe buze. Nu te vei mai confrunta cu haosul unei dimineți în care trebuie să pregătești micul dejun, pachetele pentru școală, hainele și, dacă mai rămâne timp, ceva și pentru tine.

3. Economisești timp și energie.

Îți dai seama cât timp investești pentru a păstra ordinea? Dar pentru a organiza hainele în dulap? Cât se adună la spălat? Toate astea vor rămâne doar o amintire pentru că focusul tău va fi pe altceva.

4. Salvezi bani.

Un studiu MKOR Consulting arată că, în 2018, la noi în țară, 40% dintre consumatori au plătit peste 300 de lei lunar pe articole de fashion: haine, încălțăminte și accesorii. Mai mult decât pentru educație și sănătate. Purtând aceleași haine, economisim minim 3600 de lei pe an…

5. Ai propriul stil.

Vei avea un look autentic sau măcar simplu, curat, clasic sau chic, depinde cum preferi. Te vei simți confortabil și vei transmite încredere celor cu care interacționezi. Vei merge la sigur pentru că porți haine pe măsura ta, care ți se potrivesc și pe care le asortezi ușor cu celelalte piese vestimentare.

Dacă alegi hainele pentru senzația de confort, cu siguranță te vei simți bine. Dacă le alegi pentru un stil aparte, cu siguranță vei arăta bine în ele. În ambele cazuri, purtând aceleași haine sentimentul de bine va fi completat de un boost de încredere asezonat cu o rutină a alegerilor în materie de fashion. Iar beneficiile sunt fix cele de mai sus.

În toată povestea asta, recomand să vă luați haine de lână pentru că se încadrează perfect în peisaj. Sunt minunate de purtat indiferent de anotimp, iar îngrijirea lor se face „în stil minimalist” prin aerisire, periere, congelare. Am scris mai multe chiar aici .

Ție ți se potrivește stilul less is more?

Sursă foto: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *