Cu ce mergi in vizita la o proaspata mamica?

Si nu ma refer la mijloc de transport in comun sau masina personala:)

Se implinesc 2 luni de cand cel mai mic bandit s-a alaturat echipei. Fiind al doilea copil in familie si avand un frate putin mai mare a fost simplu sa ne organizam cu hainele. Toti cei care sunteti frati mai mici stiti cum e:) Au fost cateva surprize primite in dar care ne-au facut un mare bine. Si am zis sa impartasim cu voi pentru ca este complicat uneori sa decizi ce este cel mai util pentru o  proaspata mama + bebelus + toddler + sot cu toate cele de mai sus pe cap.

  1. Mancare – am primit timp de o luna mancare gatita. Gandul ca supa este in frigider gata de a fi incalzita, lasagna ajunge in 30 min la noi, burgeri preferati vor fi livrati la 12 insemna ca noi putem petrece mai mult timp impreuna. Si de asta aveam cea mai mare nevoie.
  2. Masaj la domiciliu pt mama – pozitiile in care inveti/ajungi sa dormi ca mama sunt din cele mai diverse cu dureroase consecinte asupra spatelui si gatului. Am primit un voucher cu 1 masaj/ sapt la domiciliu timp de 2 luni. Am ajuns sa fac AMR pana la ziua masajului.
  3. Leagan cu sunete/ vibratie – am primit unul foarte haios si desi nu am avut la banditul cel mare acum il privim ca o piesa de rezistenta pentru ca bebe adoarme in el si se intretine cu animalutele minute bune, timp in care eu pot recupera din joaca alaturi de cel mare. Si asta este mare lucru! Patul dintr-un motiv nestiut de mine il arde/inteapa…stiti voi:)
  4. Haine mai mari  sau care sa ii fie bune o perioada mai lunga de timp. Ei bine aici toti stiau despre pasiunea mea pentru lana si a fost simplu. M-au lasat sa imi fac de cap si au achitat ei nota la final. Am ales Crawler textura de vara pentru strat de baza pentru ca poate fi folosit si vara si iarna si ii tine temperatura corpului constanta. Il port in wrap sau carucior si in ambele se incalzeste rapid, cu lana nu imi e teama ca transpira si ii este rece. Sosetele de la Grodo din lana au completat tinuta. Iar pentru ca in curand vine vara i-am luat si o palarie din canepa si bumbac ManyMonths – asa ca a fratelui lui 🙂18426627_10154457947606700_141616766_o
  5. Manduca – noi nu am primit-o cadou, o avem de la bandit mare si este mostenire foarte apreciata. Insa ii va face cu siguranta o mare bucurie mamei. Primele 6 luni trec repede si incepe marea plimbareala prin oras si o mamica mobila este o mamica fericita! SSC Manduca este un sistem ergonomic cu cele mai bune recomandari pentru purtarea copilului in siguranta.18424628_10154457951421700_1161700661_n
  6. Programare la coafor + babysitting – si nu vorbesc despre tratamente complexe, vopseluri, nuante si ceva care sa dureze 3 ore. Un spalat pe cap cu masaj si aplicarea unei masti magice si un uscat de par timp in care prietenul bun sta frumos acasa cu bebe timp de o 1 h inseamna enorm. Bebelusii dorm destul de mult in primele saptamani asa ca ora aceasta poate fi usor de potrivit.
  7. Cadou pentru fratele mai mare – in cazul nostru fratele mai mare are 2 ani si 6 luni. Stiam de la alti prieteni ca este util sa am in casa pregatite cadouri pentru el in cazul in care cineva uita sa ii cumpere si lui cand il viziteaza pe cel mic. Aveam si inca avem stocul pregatit. Insa in topul cadourilor primite vreodata de bandit mare se numara cu siguranta placa lui Wobbel. O aveam in camera la maternitate cand a venit sa ne ia acasa. A fost dragoste la prima vedere <3 Cu atat mai mult cu cat stie ca este de la fratiorul lui mai mic.18424511_10154457963491700_1124093115_n
  8. Cos cu fructe si gustari sanatoase – cand sunteti pe ultima suta de metri un cos cu fucte, migdale, caju, fistic, nuci este mai mult decat bine venit. Dupa nastere corpul are nevoie de multa energie si doza potrivita si-o va lua mama din cosul plin cu bunatati!

Cand vine vorba de cadouri ma orientez mai mereu spre latura practica. Dar stiu ca orice dar oferit si primit din inima isi are locul lui. Voi ce ati dat sau ati primit si v-a placut mult?

 

Share:

SUS

X