Ne Place

Cum alegi ochelarii de soare pentru copii?

A trebuit sa trecem recent cu bandit de 2 ani jumatate pe la medicul oftalmolog pentru un control de rutina. Si printre altele am intrebat si despre ochelarii de soare pentru copii. Stiam ca parerile despre folosirea sau nefolosirea ochelarilor sunt impartite asa ca am intrebat specialistul. Si mi s-au zis urmatoarele:

Copiii petrec mult mai mult timp in soare decat adultii, din acest motiv si protejarea lor este cu atat mai importanta.

  1. Musai sa ofere protectie 100% impotriva razelor UVA&UVB
  2. Materialul din care este facuta lentila sa fie rezistent (lentilele din sticla sa fie folosite numai cu recomandare medicala)
  3. Dimensiunea sa fie potrivita pentru varsta copilului, sa nu ii alunece de pe nas si sa fie nevoiti sa priveasca peste lentila
  4. Purtarea este necesara si iarna pe zapada si vara la mare.

Si foarte important – moderatia! Ochelarii de soare sunt un accesoriu creat pentru protectie. Oricat de “fashionable” ar fi si oricat de haiosi ar arata cu ochelarii pe nas purtarea ochelarilor non stop cand ies afara, le va  sensibiliza in timp ochiul. Expunerea la soare in intervalul orar 11:00- 16:00 este periculoasa si pentru ochi nu numai pentru piele.

Am intrebat si despre diferentele de lentila, cea simpla si cea polarizata. Diferenta dintre cele 2 este data de faptul ca lentila polarizata elimina reflexiile. Astfel ca atunci cand se joaca pe plaja si priveste inspre mare sau este pe sanie la zapada ochii nu vor fi deranjati de reflexiile puternice ale soarelui. Lentila polarizata oferta aceasta caracteristica aditionala. Cam asa arata o imagine prin lentila polarizata (stanga) si prin lentila clasica ( dreapta).

Polarized_pic_1

Exact ca si spalatul pe dinti, purtatul sanatos al ochelarilor se invata. In cazul nostru, banditul cel mare ne cere ochelarii doar atunci cand soarele este mult prea puternic si il deranjeaza. A refuzat la inceput sa ii poarte, insa atunci cand avea de ales intre a sta cu ochii inchisi la joaca sau a se juca cu ochelarii pe nas a preferat sa nu rateze joaca 🙂 Ii poarta impreuna cu palaria lui ManyMonths cu boruri largi pe care o are de anul trecut. Ii lasa singurel in carcasa atunci cand nu ii mai sunt necesari si i-a muscat cu mare durere la iesirea maselelor. Ochelarii au iesit victoriosi din aceasta aventura. El si-a ales aceasta pereche de ochelari: Babiators.

orange babiators

Distractie placuta in aventurile voastre in natura! Va asteapta o vara plina de peripetii!

P.s. daca printre peripetii se numara si pierderea sau distrugerea ochelarilor Babiators sa stiti ca producatorul vi-i inlocuieste gratis in primul an de la achizitie ( platiti doar transportul).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *