Ne Place

Vorbim de bine despre aventura noastra montana

Se spune că despre lucrurile rele oamenii vorbesc de 3 ori mai mult decât despre cele bune. Eu vreau astăzi  să vă spun în câteva cuvinte de tot binele de care am avut parte în acest weekend. Bine de care vreau să vă bucuraţi şi voi mai ales când ştiu cât este de greu sa găseşti locaţii bune pentru a merge cu banditul sau bandiţii din dotare la munte.

O prietenă draga a facut rezervare la  Pensiune restaurant Tohanu Vechi din Zărneşti, Braşov. Am ajuns acolo cu 3 năzdrăvani sub 2 ani. Îmi doream un loc curat,  cu acces la spaţiu de joacă atât afara îngrădit cât şi spaţiu de joacă înauntru de vreme ce ploaia anunţa că işi va face de cap. Mai voiam acces la mâncare proaspătă şi ceva de vizitat care să menţină atenţia celor mici.

Am bifat tot şi ceva în plus după cum urmează:

Drumul până la Zărneşti a durat cam 2,5 ore din Bucureşti cu o bine meritata oprire pentru cafea. Sambătă dimineaţă când am plecat traficul era lejer.IMG_2539

 

 

 

 

 

 

Locaţia este foarte accesibilă, exact la intrare în localitate pe partea stângă, grijă mare la intrarea pe poartă. Locul este strâmt şi e nevoie de puţină atenţie ca să nu agaţaţi oglinzile.

 Parcare exact în curtea interioară a pensiunii.

IMG_2639

 

 

 

 

 

 

 

 

Recepţia şi tot ce înseamnă spaţiul de la parter este fantastic decorat si confortabil. A fost locul de joacă perfect pentru cei 3 banditi puşi pe distracţie.

IMG_2606 IMG_2603Tot la parter este restaurantul unde am luat micul dejun – inclus în preţul cazării. Restaurantul nu funcţiona însă pentru a lua masa acolo.

Am stat la mansardă în camerele lor de 2 persoane, 3 margarete. Spatiul numai bun, patul încăpător pentru 2 adulţi şi un copil care doarme cu capul pe pieptul mamei şi picioarele în gura tatălui. Sau viceversa. Baia cu duş şi un geam Velux mare- foarte frumos decorată şi curată.

Loc de joacă afară din belşug. Iarba de un verde crud, îngrijită. O trambulina, şezlonguri, leagane au facut deliciul nostru şi al copiilor în egală măsura.

IMG_2658 IMG_2642 IMG_2637 IMG_2632 IMG_2630 IMG_2628 IMG_2618 IMG_2617 IMG_2558 1

Şinele de cale ferata trec la câţiva centimetri de gardul din spate. A fost o senzaţie sa vezi peste coama înaltă a gardului acoperişul trenurilor care treceau destul de rar. Noaptea a trecut numai unul, nu a reprezentat o problemă sunetul produs de tren.

Zona SPA – marea atracţie pe care nu am apucat să o încercăm cuprinde un Jacuzzi şi sauna într-un spaţiu delimitat construit în curtea interioară.

IMG_2630 IMG_2640 IMG_2631

Crama – taţii s-au delectate cu un billiard în cramă daca tot le dormeau copii şi sotiile s-au “oferit” să îi supravegheze.

Prânzul l-am luat la un restaurant în Zărneşti. Mâncarea foarte buna, servită rapid. Pizza cam sărată. Multă verdeaţă în curtea restaurantului – exact ce ne doream la început de drum: să vedem numai verde in faţa ochilorJ Restaurantul este localizat exact lângă un magazin Lidl.

IMG_2591 IMG_2580

A plouat în ambele zile cât am stat la munte. Nu am reuşit să vizităm Rezervaţia de urşi, pentru că ultima intrare se făcea la 10 am şi abia atunci am terminat micul dejun cu 3 guri de hrănit, schimbat şi alergat prin pensiune, însă am ajuns la Dino Parc din Râşnov.

Dino Park este un loc frumos amenajat, costă 28 lei intrarea pentru adulti. Pentru cei mici sub 3 ani nu se plăteşte intrare. Atât de fascinat a fost puiul mic din Manduca încât a adormit in 20 min. Nimic de zis, aerul de munte l-a ţinut într-un somn adânc până am terminat de vizitat întreg parcul. Am apucat să ajung la maşină si a continuat să doarmă până am ajuns la Sinaia. Cred ca v-am mai spus, Manduca noastra vine la pachet cu cusături de praf de somn. A rezistat până şi transferului în scaun de maşină.

IMG_2681

În concluzie, dacă e de ieşit la munte şi nu ştiţi exact pe unde să vă îndreptaţi, noi vă recomandăm Pensiunea Tohanu Vechi din Zărneşti. Gazdele sunt minunate şi înţelegătoare cu tot ceea ce ar putea să însemne prezenţa plină de energie a 3 copii (tras de faţă de masa, dat pahare cu sau fără conţinut pe jos, mutat obiecte de décor de la locul lor etc). Am simţit doar stare de bine şi relaxare. Ceea ce vă dorim şi vouă.

Spor la făcut bagaje. Acolo e deja altă poveste. Încă nu am învăţat că nu este o soluţie să aduc tot dulapul cu haine ale copilului pentru nici 48 h de călătorie. Voi aveţi o listă predefinită cu bagajul copiluluI? M-ar ajuta tare mult!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *