Matase organica Alkena

5 motive pentru care ne place matasea organica Alkena

Prima data cand am intrat in contact cu ideea de matase pentru imbracamintea lui Vlad a fost vara trecuta dupa un tratament cu antibiotic care i-a declansat o iritatie urata pe piele. Antibioticul combinat cu o bluza cu maneca lunga din material sintetic cu grad ridicat de protectie UV si transpiratia din timpul unei zile toride la plaja i-au lasat pielea intesata de piele rosie, iritata si descuamata.

Atunci am primit recomandarea de la medicul dermatolog de a folosi matase pentru a-i calma episodul de piele iritata. Si tot de atunci am devenit fani matase naturala pe piele. Din primele ore pielea lui arata mai bine si el reusea sa doarma linistit. Iritatia a trecut rapid fiind corelata si cu intreruperea tratamentului cu antibiotic, iar noi am ramasi fani matase. Mai exact matasea Alkena.

 

De ce imi place si acum matasea Alkena:

  1. Pentru ca pielea de la baza gatului unde el se irita de obicei de la transpiratie ramane curata si fara nicio urma de iritatie atunci cand poarta matase. Sericina continuta natural in matase este de vina pentru asta!
  2.  Pentru ca materialul este natural, organic, fara adaos de vopsea sau colorant inclusiv capsele sunt facute fara nichel.
  3.  Pentru ca ii tine racoare si uscat pe piele vara prin capacitatea de aborbtie a 30% din greutatea sa. Iar pe timp de iarna ii tine cald.
  4.  Pentru ca este singura matase certificata 100% organic cu o baza solida in cercetare si aplicarea principiilor de biodiversitate.
  5.  Pentru ca respecta forta de munca locala prin impunerea de preturi fixe si a contractelor de furnizare pentru a asigura stabilitate si pentru a evita exploatoarea fortei de munca.

Decizia de a investi in sanatatea si starea de bine a  puiului este cea mai importanta decizie pe care o luam zilnic. Hainele sunt o alta forma in care ne exprimam iubirea catre ei. Tot la noi sta si puterea de a le crea obiceiuri sanatoase: obiceiul de a lua decizii informate, de a investi in textile naturale care sa aiba grija de ei, de cei care produc hainele si de mediul unde ajung dupa folosire indelungata.  Am incredere ca noi dam tonul unei generatii de oameni minunati cu simt de raspundere fata de starea lor de bine si fata de ceea ce lasa in urma.

Matasea este o astfel de forma de iubire <3

articol matase

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *