Uncategorized

Stiati ca…lana este foarte indicata vara?

Oare te califici sa porti lana vara?

Se spune ca un accesoriu din lana este primul pas catre un intreg arsenal de articole lanoase. Incepi sa porti lana pe timpul verii si in scurt timp te vei accesoriza cu un buff de lana merinos la iesirea la gratar cu prietenii si geci parka cu mult inainte de inceputul scolii copiilor in septembrie.

Mda… este adevarat. Lana te poate impinge catre o viata cu caldura, si curand uiti sa te mai opresti.

Este o panta periculoasa pe care alunecam atunci cand incepem sa jonglam cu accesoriile preferate din lana. E treaba serioasa si trebuie sa iti pastrezi bine cumpatul. Ca si cele mai bune lucruri in viata, lana de vara, este un joc al educatiei si al moderatiei.

b90ee8e6133e50ee3ebf40dd683d2104

*Sursa Pinterest.com

Lana de vara nu este pentru cei firavi. Tricoul de dama tehnic – sintetic folosit in timp ce faceti sport cantareste in jur de 115 grame. Un tricou din lana merinos cantareste cu 20 grame mai mult. Este exact ca si cum ai cara un mar in plus in rucsac in spate. (fix asa, o bunatate de mar gras de 20 grame).

Lana de vara nu este pentru anti- fashionista intransigenta. Daca iti doresti ca hainele tale sa tipe “Sunt o sportiva careia ii plac activitatile outdoor, dupa cum arata silueta mea tonica si echipamentul meu tehnic”, lana de vara merinos nu este pentru tine. Textura si compozitia lanii merinos la pachet cu designul Pierre Robert transmit mesajul prin care oamenii nu vor sti daca tocmai te intorci de la o cafea in oras sau de la o escaladare in munti. Pentru sport si viata de oras deopotriva Pierre Robert face lucrurile cam asa.

Lana de vara nu este pentru cei care nu transpira. De vreme ce lana are calitati anti bacteriene naturale, echipamentul de lana elimina mirosurile neplacute precum levantica pune pe fuga moliile flamande. Dar daca mirosi mereu ca un trandafir proaspat cules – chiar si dupa 16 km de traseu parcurs in alergare – atunci lana nu e potrivita pentru tine.

Lana de vara nu este pentru fanii bronzului. Daca asociezi vara cu un bronz intens si maroniu pe piele nu vei avea deloc success cu o testaura din lana. S-a demonstrat ca lana este in topul textilelor ce ofera o inalta protectie pentru intreg spectrul UV. Nu te lasa sa te arzi si iti va tine de racoare. Fix cum ar trebui sa fie.

Lana de vara nu este pentru cei neinitiati. Tehnic, treaba asta nu e tocmai reala. Dar inainte de a primi cu bratele deschise lana de vara in viata ta e util de stiut ca nu toata lana este creata la fel. Pentru a crea confortul maxim si pentru a intelege cum sta treaba cu fibra, trebuie sa stiti urmatoarele:

  • Micron: Aceasta este masuratoarea diametrului unui fir individual de lana. Lana de vara variaza in jurul a 18.5 microni si chiar sub aceasta dimensiune. 17.5 este extrem de subtire si este la fel de fin ca un tricou super purtat de bumbac. Ca sa va faceti o idee ,un fir de par uman are 60 microni. Cam atat de fina este lana de vara.
  • micron_circle
  • Calitate: Aici treaba devine complicata. Nu toate firele din tesatura de lana au 17.5 microni in diametru – unele vor fi mai mari (mai aspre) si altele mai mici (Evrika, astea ne plac!!).

Concluzia: exista o scara de evaluare in calitatea produsului chiar si printre acele produse din lana cu caracteristici similare. Gasiti acel producator care va place si in care aveti incredere. Cautati si cereti mult de la lana. Va va surprinde.

Daca vreti lana (asa cum multa lume vrea) trebuie sa te asiguri ca poti sa faci fata lanii. Incepeti prin a vizita pagina asta: www.littlebandit.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *